Η Κορώνη, ή “Αρχόντισσα του Μεσαίωνα” όπως επίσης ονομάζεται, είναι ένα υπέροχο, γραφικό χωριό όπου η αλιεία και η γεωργία κυριαρχούν στην καθημερινή ζωή των κατοίκων. Από τις αρχές του Απρίλη, τουρίστες από όλο τον κόσμο έρχονται στην Κορώνη για να απολαύσουν τον ήλιο και την θάλασσα και να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία της.

Η Κορώνη περιβάλλεται από θάλασσα. Στην παραλία του χωριού μπορείτε να γευτείτε την ελληνική κουζίνα σε ένα απ’ τα γραφικά ταβερνάκια της. Τη νύχτα η πόλη είναι γεμάτη ζωή. Ο κόσμος συνωστίζεται στις καφετέριες και τα μπαράκια πλάι στη θάλασσα.

Στην πίσω πλευρά του χωριού θα βρείτε τις παραλίες Ζάγκα και Μεμί. Τα δύο άκρα συνδέονται από μία αμμώδη παραλία τριών χιλιομέτρων! Και οι δύο παραλίες προσφέρονται για πολύωρη ξεκούραση, ηλιοθεραπεία, κολύμπι και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων. Τα διάφορα ταβερνάκια είναι ιδανικά για να απολαύσετε ένα γευστικό μεσημεριανό ή ένα χορταστικό βραδινό γεύμα.

Χωρίς μια επίσκεψη στο κάστρο και το Μοναστήρι οι διακοπές σας στην Κορώνη θα είναι ελλιπής. Ένα μοναδικό κομμάτι ιστορίας βρίσκεται στα πόδια σας και θα σας αποκαλύψει πολλά για την ιστορία της πόλης. Η γύρω από την Κορώνη περιοχή έχει επίσης πολλά να σας προσφέρει. Η Καλαμάτα απέχει μόλις 45 λεπτά.

Περισσότερες φωτογραφίες

Comments are closed.

espa logo